Membrii Enisala
Alexandru Axon Ciprian Furtuna Florin Iorganda Diana Iurkiewicz Carmen Nistor Carmen Obreja
Florin Iorganda

Eu sunt off-road-erul grupului. Adica masina mea. Lada Niva. Ne-a ajutat mult.

Am inceput sa calatoresc de mic, dus intai de ai mei, apoi cu taberele si cu diverse cluburi sau grupuri montane. Pe la 22 de ani, din vina lui Panait Istrati am capatat dorul de a vedea Mediterana. Asta poate pentru ca am un strabunic grec. Cred ca de aceea din Romania cu Dobrogea rezonez cel mai bine. De curand am prins patima Asiei. Am cunoscut in Rusia o mongola care poti sa juri ca este tatara din Tulcea. Una peste alta cred ca pentru sufletul meu in Dobrogea se amesteca soarele Mediteranei cu spiritul acestor oameni atat de diversi numiti dobrogeni.

Dar era vorba despre fotografie. Am inceput sa pozez cu gandul de a arata la altii locurile pe care le vad in ideea de a-i convinge sa iasa din casa, din conventii si sa mearga si pe “off the beaten road”, sa cunoasca si sa observe obiceiuri diferite de ale celor langa care au trait pana atunci…Sper ca acest gand sa ma tina tot restul vietii, fotografiile mele sa reflecte locuri, oameni si obiceiuri care invita la drum.

Primele fotografii mai “serioase” le-am facut in primavara lui 2003, atunci cand am descoperit Dobrogea. De atunci am pozat mai ales locuri si oameni. Putin prin pereti cu prietenii la catarat dar pentru asta e nevoie de multa prezenta iar in ultimul timp mi s-au mai schimbat prioritatile.

Pentru mine Enisala e insemnat mult in planul invatarii fotografiei. Cred ca am invatat mult din ce sa nu fotografiez, din ce nu prea iese nimic. Din ce iese inca mai caut; cateodata gasesc si cateodata nu, asta e farmecul oricarui urcus…

www.xtr.ro
Hosted by Zitec
Copyright © 2004 Enisala
Drepturile pentru fotografiile de pe acest site apartin autorilor.
Orice reproducere fara acordul scris al autorilor cade sub incidenta legii.