Membrii Enisala
Alexandru Axon Ciprian Furtuna Florin Iorganda Diana Iurkiewicz Carmen Nistor Carmen Obreja
Carmen Nistor

M-am nascut in vara lui 1973, pe 25 iulie. Ma preocupa artele frumoase de multa vreme, cred ca incepand cu vasta de 4 ani. Am inceput cu desenul si pictura. Fotografia am descoperit-o mult mai tarziu, in anii de studentie. Dar fotografiez cu simt de raspundere abia din 2003, cand am inceput sa acord atentie nu doar parametrilor tehnici, dar si compozitiei, ideilor din spatele unei imagini. De atunci consider ca marile mele pasiuni sunt desenul si fotografia.

Studiez in timpul liber atat pe cont propriu dar si intr-un cadru organizat. Anul universitar care se termina in vara lui 2005 inseamna pentru mine absolvirea a doua cursuri la Universitatea Populara Dalles: cel de “Tehnica fotografica” si cel de “Grafica”.

Pana acum am expus fotografii in cadrul a doua expozitii organizate la U.P. Dalles pentru cursanti dar si pentru vechii absolventi, in toamna lui 2004 si in aprilie 2005. De asemenea am lucrari expuse permanent in Galeria Val House. Aceasta a organizat, in mai 2005, impreuna cu Centrul Cultural al Scolii Americane din Bucuresti, o expozitie cu vanzare la care am participat si eu cu lucrari.

In primavara lui 2004 am participat la doua concursuri de fotografie: “Bucurestiul Vechi” organizat de Cafeneaua Pipe si Carti la care am obtinut Locul I cu fotografia “Casa Monteoru” si la “Fotogeografica” la care am obtinut Premiul de Popularitate cu fotografia “Bete in roate” care imi este foarte draga, facuta in Dobrogea in prima expeditie din iarna.

Incerc sa surprind in moduri inedite realitatea cotidiana, sa prezint obiectele si gesturile bine cunoscute intr-o lumina diferita. Imi place mult sa fotografiez peisaje urbane, colturi de strada pitoresti si oameni in ipostaze surprinzatoare. Studiez si fotografia de studio, portretele si nudurile. Uneori imi incerc imaginatia cu natura statica.

Imi place sa lucrez la proiecte fotografice in care incerc sa exprim o idee (o stare, un gest, un gand) in imagini-serie. Un astfel de proiect e in lucru acum, si are ca idee de pornire atitudinile umane.

Chiar daca munca mea de zi cu zi nu are legatura cu fotografia, sunt in permanenta in cautare de subiecte fotografice care pot spune o poveste si pe care ma astept sa le descopar la tot pasul.

www.carmennistor.com
Hosted by Zitec
Copyright © 2004 Enisala
Drepturile pentru fotografiile de pe acest site apartin autorilor.
Orice reproducere fara acordul scris al autorilor cade sub incidenta legii.